Schyst dans
4

Carl Olof Berg

KONSTNÄRLIGT ANSVARIG, KOREOGRAF OCH PERFORMER

”Jag växte upp på villaområdet Sommarro i Karlstad och gick på Mariebergsskolan. Jag vill att vår publik ska uppleva en punkig fuck you-feelgood-känsla. Att de ska känna lusten, rädslan och förväntningarna i att vara en egen person i ett större kollektiv – spänningen och osäkerheten i att söka och hitta sig själv och öppna ögonen för andras sökande. Jag vill förmedla insikten om att den enas trygga plats faktiskt kan vara den andras otrygga plats, och tvärt om. Jag hoppas att vi ska väcka tankar om den felaktiga föreställningen att män och kvinnor är varandras motsatser. Det är viktigt att diskutera vilka konsekvenserna av polariserade ideal är för dem som kämpar för att uppnå dem, såväl som för dem som bryter mot normen.”

Carl Olof är utbildad koreograf från Danshögskolan. Han har just avslutat två års forskningsförberedande masterutbildning i koreografi, Nya Performativa Praktiker på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Hans forskning om maskulinitet och prestige bedrivs sedan 15 år tillbaka både i egen konstnärlig praktik och på uppdrag av sceninstitutioner. 2012 regisserade han uppsättningen Tre små grisar på Wermland Opera och gjorde samtidigt dansföreställningen Hallå 42 för 4 till 6-åringar på Zebra Dans i Stockholm och på en Sverigeturné.

Dessutom har Carl Olof gått hand i hand med sin kille på stan, vunnit ett Värmlandsmästerskap i singeldisco och vågat lita på sin egen röst.