Schyst företagsrådgivning
9

Pappa - Mamma

Positiva intryck

Oavsett vem du möter kan ditt sätt att kommunicera bidra till att ett möte upplevs positivt och att du får veta det som är viktigt.

Idén som presenteras kan vara en människas livsdröm. Personens förmåga att uttrycka sig klart och tydligt behöver inte alls hänga ihop med förmågan att driva företag.

Schysta tips!

  • œSom företagsrådgivare har du en maktposition i förhållande till den som söker vägledning eller finansiering, vilket är viktigt att alltid vara medveten om. Mötet kan vara avgörande för den andra personens framtid.
  • œLyssna in personen du träffar och anpassa mötet och dialogen till den personen. Var medveten om att dina egna fördomar och föreställningar kan påverka hur du uppfattar en persons kapacitet att driva företag. Se över metoder och samtalsmallar med hjälp av den inspiration du har fått om schyst kommunikation. Att behandla alla lika innebär inte att bemöta alla på exakt samma sätt.
  • œ Ställ samma frågor till kvinnor respektive män, till exempel om hur de kombinerar sitt företagande med familjeliv och behovet av fritid.
  • œ Se till att mötet avslutas på ett positivt sätt även om du inte kunde ge det stöd som efterfrågades. Tipsa om hur personen kan gå vidare med sin idé.

”Hur ska du klara att driva ett företag? Du är ju mamma. Det är bara en av de fördomar jag har mött.”
Eden Mengisteab, Edens Bröd & Mat

”Vad roligt, då kan barnen hänga på caféet. Jag har bara fått positiva reaktioner på att kombinera familj och företagande.”
Ronnie Dyhr-Nielsen, Swenströmskas Stenungsbageri